مجله

اصول تعمیر و نگهداری آسانسور

اکثر خدمات ساختمانی قابل ارائه توسط شرکت آرتین آسانبر سام باعث تمیزی، زیبایی، آرامش و آسایش مالی ساکنین و مدیران ساختمان طرف پیمانکار می شود. اما یکی از خدماتی که ارتباط مستقیمی با ایمنی و سلامت افراد ساکن در یک ساختمان دارد، اصول تعمیر و نگهداری آسانسور است. تعهد و فداکاری تیم حرفه ای شرکت AAS همیشه بر ارائه بهترین خدماتی که شایسته شماست متمرکز است. مهندسان حرفه ای و آموزش دیده ما به طور مداوم بر عملکرد ساختمان های شما نظارت و ضبط می کنند و به ما این امکان را می دهند که خطر خطاها را قبل از وقوع آنها کاهش دهیم.

آسانسور چیست ؟

آسانسور اتاقکی برای حرکت است که به شما این امکان را می دهد که از یک طبقه به طبقه بالاتر یا از یک بالا به طبقه های پایین دسترسی داشته باشید. به عبارت دیگر آسانسور یک وسیله حمل و نقل عمودی است که جابجایی افراد یا اشیا بین طبقات را تسهیل می کند. آسانسورها عموماً به صورت عمودی با موتورهای الکتریکی که با استفاده از طناب‌های کششی و یک سیستم گرانشی صلیب کار می‌کنند، هدایت می‌شوند. وظیفه آسانسور بازرسی کلی قطعات نصب شده و نظارت مستمر بر عملکرد کلی سیستم پس از نصب آسانسور است. بنابراین اهمیت سرویس و نگهداری آسانسور کمتر از مونتاژ آسانسور نیست و آسانسور صرف نظر از برند و شرکت سازنده باید ماهی یک بار توسط سرویس های تخصصی بازدید و در صورت نیاز تعمیر شود.

اصول تعمیر و نگهداری آسانسور
اصول تعمیر و نگهداری آسانسور

مراحل نصب و اجرا آسانسور

این سه مرحله را می توان به صورت زیر تقسیم کرد:
فاز اول: مرحله پیش ساخت یا مرحله طراحی و ساخت ساختمان
مرحله 2: طراحی آسانسور، ساخت و ماشینکاری
مرحله 3: نگهداری و پشتیبانی آسانسور
این سه مرحله کاملاً متفاوت هستند اما بر عمل نهایی تأثیر می گذارند. بنابراین تخلف یا عملکرد ضعیف در هر مرحله باعث ایجاد علامت سوال در اجرای سایر مراحل می شود.

لزوم سرویس منظم آسانسور

واقعیتی که اکنون بسیاری از سیستم آسانسور های کشور را مختل میکند این است که متأسفانه اکثر کارفرمایان آسانسورها تنها زمانی احساس نیاز به کار می کنند که آسانسور از کار بیفتد و تا زمانی که آسانسور بدون مشکل کار می کند، سرویس آن را فراموش می کنند.. بدیهی است که انتظار نمی رود هیچ دستگاه ماشینی بدون تعمیر و استفاده صحیح کار کند. چه برسد به آسانسور که یک دستگاه بسیار پیچیده است.

.

لزوم سرویس منظم آسانسور
لزوم سرویس منظم آسانسور

 چه آسانسور هایی بیشتر در معرض خطر هستند

آسانسورهای مورد تایید شرکت بازرسی کنترل ایمنی A و استاندارد (آسانسورهای نصب شده در تهران و برخی از پایتخت ها از سال 1377)
ب- اکثر آسانسورها و بالابرهای شهری نصب شده در تهران قبل از بهمن ماه 77 مورد تایید شرکت بازرسی نبودند.
با این حال امیدی به آسانسورهای مورد تایید شرکت بازرسی وجود دارد. اما در مورد این گونه بالابرها پس از گذشت یک سال از کارکرد آسانسور، فروشنده گارانتی بالابر و قطعات آن به پایان رسیده است و در برخی موارد عملیات آسانسور و نگهداری آسانسور خاتمه می یابد. زیرا در بسیاری از مواقع قراردادها یک ساله بسته می شود و یک سال دیگر تمدید نمی شود یا از ابتدا به صورت صوری بسته می شود.

علت رهاسازی آسانسور و خطرات اینکار

برخی از آسانسورهای تحویل داده شده به سازمان بازرسی پس از یک سال در به حال خود رها می شوند و تنها به عنوان نیاز و مشکلات آسانسور مورد استفاده متصدی ساختمان و ساکنین قرار می گیرد. در برخی موارد، آسانسورها بدون مسئ.ل سرویس رها می شوند تا هزینه های ساخت و ساز کاهش یابد. آسانسور به تنهایی یک پروژه ساختمانی پیچیده است که هر کدام پیچیدگی ها و مشکلات خاص خود را دارد، از معماری گرفته تا سازه، تکنیک و صدها اتاق کوچک و بزرگ. از آنجایی که اجزای آسانسور قدیمی هستند، در صورت عدم رعایت اصول فنی، دقت و اصول این تکنیک، چنین تجهیزاتی آنطور که باید کارایی لازم را نخواهد داشت. اگر سرویس آسانسور ناکافی باشد، ممکن است قطعات خراب شده و استفاده از آن ها ایمن نباشد.

عدم بازرسی آسانسور
عدم بازرسی آسانسور

علل بازسازی و نوسازی آسانسورها

  1. عدم توانایی در رفع خطاها
  2. به روز رسانی تکنولوژی و افزایش ظرفیت آسانسور
  3. زیبا سازی فضای داخلی کابین
  4. کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری آسانسور
  5. کاهش صدای حرکت آسانسور منتهی به موتورخانه و زمین
  6. طراحی جدید و استفاده از تمامی ظرفیت های چاه آسانسور
  7. کاهش مصرف انرژی و برق آسانسور
  8. رفع ضربه های غیر ضروری و بهبود کیفیت حرکت

چگونگی سرویس و نگهداری آسانسور

عملکرد و پایداری آسانسور را می توان از نظر بازده اقتصادی نیز تحلیل کرد. به طور کلی واضح است که اگر قطعات در صورت عدم تعمیر یا عدم تعمیر به موقع آسیب ببینند یا خراب شوند، سایر قطعات به احتمال زیاد کار نمی کنند. عدم انجام این کار ممکن است منجر به آسیب نامنظم به کل سیستم شود و یا در بدترین حالت ممکن است خطرات احتمالی وجود داشته باشد و احتمال خرابی آسانسور یکی از این خطرات است.
فرض کنید سیم بکسل های آسانسور در معرض فرسودگی قرار داشته باشند. این سایش یا زنگ زدگی طناب های بکسل شده می تواند باعث خوردگی غلتک های کششی موتور و ضایعات شود که هزینه تعمیر را چندین برابر می کند. بنابراین غلتک های کششی نیز فرسوده می شوند و در صورت فعال نشدن و تنظیم نشدن ترمز ایمنی بالابر (پاراشوت)، پاره شدن سیم بکسل باعث سقوط کابین و خسارات جانی و اقتصادی جبران ناپذیری می شود. آسانسور در چک لیست ماهانه و دوره ای بررسی می شود و وضعیت اقلام موجود در چک لیست در اختیار سازنده قرار می گیرد و تعمیرات بر اساس چک لیست آسانسور انجام می شود.

سرویس و نگهداری آسانسور
سرویس و نگهداری آسانسور

سرویس موتورخانه آسانسور چیست؟

1. بازرسی میانگین دمای موتورخانه و سیستم ترموستاتیک در کابین موتور
2. مقاومت شاسی پایه موتور بررسی میشود
3. بازرسی اتصال و اتصال جعبه سه مرحله ای و سیستم زمین
4. بررسی و تعویض روغن گیربکس موتور آسانسور
5. محور موتور و گیربکس آسانسور را بررسی می شود
6. موتور قرقره کششی موتور و هرزگردها را بررسی میشوند
7. ترمز موتور را تنظیم میشود و بازدید از لنت ترمز موتور در آسانسور
8. بررسی طناب بکسل کابین
9. تمیز کردن موتور اتاق داخل موتور ژنراتور و فن موتور بالابر
10. بازدید از گاورنر و اتصالات گاورنر آسانسورها
11. از پایانه ها، اتصالات و قسمت های پنل کنترل آسانسور بازدید میشود
12. سیستم نجات اضطراری را تست کنید و باتری ها را در آسانسور اضطراری شارژ می شود.

سرویس موتورخانه آسانسور
سرویس موتورخانه آسانسور

سرویس چاه آسانسور چگونه است؟

  1. تست میکروسوئیچ های Limit حد و دور اندازهای آسانسور
  2. بررسی و روغن کاری ریل های آسانسور
  3. بازدید کشش ارتجاعی سیم بکسل های آسانسور
  4. تست کابل های کابین
  5. بازدید روشنایی چاه آسانسور
  6. بررسی لقمه های ریل کابین و وزنه آسانسور
  7. بررسی زنجیر تعادل زیر قاب وزنه و کابین آسانسور
  8. بررسی کرپی ها و سربکسل های آسانسور
  9. بررسی اتصالات سیم بکسل به کابین و قاب وزنه آسانسور
  10. بازدید کفشک های کابین و وزنه آسانسور
  11. بازدید روغن دان های آسانسور
  12. بازدید ترمز ایمنی پاراشوت و اتصالات میله پاراشوت به سیم بکسل ( گاورنر ) آسانسور
  13. بازدید اتصالات و پیچ و مهره های یوک کابین آسانسور
  14. بررسی سنسور آهنربا و آهنرباهای آسانسور
  15. بازدید اتصالات، ترمینال ها و دکمه های جعبه revision آسانسور
چاه اسانسور
چاه اسانسور

اهمیت و ضرورت سرویس و نگهداری آسانسور

همانطور که در بالا ذکر شد، آسانسورها بر اساس شکل و فرم از تجهیزات مکانیکی، الکتریکی و سازه ای ساخته می شوند که باید از نظر عملکرد صحیح و دقیق بررسی شوند. انجام این وظایف دو جنبه از قوانینی است که هنگام خرید باید در نظر گرفته شود.
در صورت عدم وجود قرارداد خدمات آسانسور، ارائه بیمه نامه مسئولیت غیرممکن است
قطعات آسیب دیده و پوسیده را می توان با انجام تعمیرات ماهیانه و تعمیر آسانسور به راحتی شناسایی و جایگزین کرد.

اقداماتی که برای سرویس و نگهداری آسانسور انجام می شود

تعمیر و نگهداری کلی قطعات نصب شده و نظارت بر عملکرد کلی سیستم آسانسور خدماتی است که در قسمت های سرویس و نگهداری آسانسور انجام می شود. به طور کلی، همه سیستم ها یا مکانیزم ها نیاز به بازرسی و سرویس دوره ای و همچنین تعمیر و نگهداری دارند، به ویژه سیستم هایی که ایمنی آنها نقش مهمی در عملکرد کلی سیستم ایفا می کند و خرابی آنها به طور بالقوه تهدید کننده زندگی است. پس از نصب آسانسور، سرویس و نگهداری بسیار مهم است و باید به صورت دوره ای و مکرر توسط متخصص حداقل یک بار در ماه بررسی شود. با خدمات ماهانه آسانسور می توان از هزینه های خرابی و استهلاک جلوگیری کرد و در نتیجه ایمنی آسانسورها را بهبود بخشید. برای مونتاژ، تعمیر، بازسازی، سرویس و نگهداری آسانسور با یک شرکت معتبر قرارداد بسته شده است که در صورت بروز حادثه یا مشکل می توانید از عهده آن برآیید.

توجیه اقتصادی برای سرویس و نگهداری آسانسور

سرویس و نگهداری آسانسور نیز می تواند برای تایید اقتصادی در نظر گرفته شود. در مجموع، واضح است که اگر هر قطعه یا قطعاتی در اوج خرابی یا فرسودگی قرار داشته باشند، در صورت عدم تعویض یا تعمیر به موقع، می توانند به قسمت های دیگر یا موارد دیگر آسیب وارد کنند. اثربخشی آن حتی به طور کلی صدمات جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت. سیستم یا اگرچه تهدیدی برای زندگی وجود دارد. فرض کنید به دنبال یک آسانسور با سیم یا کابل آهنی هستید. این سایش یا زنگ زدگی در قرقره های کششی باعث زنگ زدگی قرقره های کششی در موتور و هزینه می شود، بنابراین قرقره های کششی نیز فرسوده می شوند و اگر آسانسور ایمنی حرکت نمی کند و تنظیم نمی شود. باعث ریزش آسانسور و خسارت جانی و مالی می شود که قابل تعمیر نیست.

مجموعه سرویس و نگهداری ساختمانی آرتین آسانبر سام متشکل از سرویس کاران آموزش دیده و مجرب است،که با تمام تجهیزات ، آماده ارائه خدمات و سرویس در اسرع وقت بوده و رفع هر گونه خرابی و اجرای نگهداری پیشگیرانه در جهت افزایش عمر و کارایی دستگاه را بر عهده دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *